Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi zeleni pojas u blizini TITAN Cementare Kosjerić

    Više od stotinu građana, među kojima i zaposleni u TITAN Cementari Kosjerić, predstavnici Opštine Kosjerić i lokalnih ustanova i organizacija, okupilo se i učestvovalo u akciji ozelenjavanja područja u neposrednoj blizini Cementare.

    U ovom projektu ukupno je posađeno više od 400 stabala, a u akciji za zaposlene i lokalnu zajednicu učestvovali su predstavnici menadžmenta, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić Miroslav Gligorijević, kao i novi predsednik Opštine Kosjerić Milijan Stojanić. Kao i raniji, slični događaji, ova prilika je poslužila za učvršćivanje odnosa sa lokalnom zajednicom kroz druženje, zabavu i takmičenja sa nagradama.

    S obzirom na to da je nedavno predstavljen Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju TITAN Cementare Kosjerić uz održavanje tri okrugla stola, akcija ozelenjavanja pojasa oko fabrike predstavlja još jednu aktivnost u cilju razvoja svesti o značaju brige o životnoj sredini, ali i promocije volonterizma, saradnje i dijaloga sa lokalnom zajednicom.

    „Iako smo ponosni zbog ostvarenih rezultata koje smo predstavili prošle nedelje, već koliko ove nedelje smo ponovo aktivni – ovog puta u akciji kreiranja zelenog pojasa oko fabrike. Potvrda dobrih odnosa sa našim komšijama je i odziv na poziv koji smo poslali, a to je više od stotinu ljudi koji su se odazvali da bi sa nama sadili drveće i družili se. Svesno i kontinuirano radimo na tome da kvalitet prirodne sredine u Kosjeriću i okolini bude na najvišem nivou, a trudićemo se i ubuduće da učestvujemo u svim aktivnostima koje doprinose zajednici. Takođe smo svesni toga da su ulaganja od 15 miliona evra nedostižna za većinu subjekata u našem regionu i da ne postoji veliki broj kompanija koja su u prilici da pomognu razvoj lokalne zajednice u iznosu od 615 hiljada evra. Ove činjenice, uz smanjenje uticaja na životnu sredinu od 10 do 100 puta za prethodnih 10 godina, predstavljaju samo neka od dostignuća na koja smo jako ponosni i na čijem ćemo daljem unapređenju nastaviti da radimo“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor kompanije TITAN Cementara Kosjerić.

    Od 2002. godine, kompanija TITAN Cementara Kosjerić je, od 55 miliona evra namenjenih unapređenju radnih uslova, povećanju kapaciteta i optimizaciji poslovnog procesa, samo u zaštitu životne sredine uložila više od 15 miliona evra. Kompanija insistira na transparentnoj komunikaciji u domenu uvođenja alternativnih goriva u proces proizvodnje s obzirom na to da ova goriva predstavljaju višestruku korist za lokalnu zajednicu, životnu sredinu i kompaniju, sastavni su deo svetskih praksi održivog razvoja i planova same kompanije za dalji razvoj poslovanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE