Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nivo buke veći 10 do 15 decibela od dozvoljenog maksimuma

  U Beogradu se nivo buke iz godine u godinu povećava za jedan do dva decibela, pokazale su analize Gradskog zavoda za javno zdravlje.

  Merenja pokazuju i da nivo buke danju i noću, prelazi 10 do 15 decibela od maksimalno dozvoljene granične vrednosti, na više od 50 odsto mernih mesta u centru grada i stambenim zonama, rekao je predstavnik tog zavoda Marko Rafajlović.

  On je na konferenciji o buci koja se održava u Beogradu kazao da se merenje buke u glavnom gradu sprovodi dva puta godišnje, u proleće i u jesen, na 35 mernih mesta i da je za stambene zone dozvoljeni maksimalni nivo buke 55 decibela danju, a 45 decibela od 22.00 do 06.00.

  „Kritične tačke sa najvećom bukom su uglavnom velike saobraćajnice u gradu, pre svega Bulevar despota Stefana, Bulevar vojvode Mišića i ulica Teodora Drajzera“, kazao je on i prezicirao da je u saobraćajnom špicu u Bulevaru vojvode Mišića izmerena buka od 68 do 72 decibela.

  Rafajlović je kazao da su većoj buci od dozvoljene, od šest do 10 decibela, izloženi i stanovnici stambenih zona u Novom Bogradu, oko ulica Bulevar Mihajla Pupina i Pohorske.

  On je izrazio očekivanje da će najavljano pravljenje mapa buke i zoniranje grada omogućiti da se sprovedu adekvatne mere zaštite od buke što će pomoći boljem zdravlju stanovništva.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE