Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto vam se poslodavac nije javio?

  Nakon prijave za određeni posao sledi čekanje da se poslodavac javi koje se nekad čini i dužim nego što zaista jeste. Naročito u situacijama kada okvirni rok za razmatranje prijava nije naglašen, ukoliko željeni poziv ne usledi posle određenog vremena, svesni smo da do istog i neće doći, a evo nekoliko razloga zašto.

  Loša biografija

  Nije lako napisati dobru biografiju. Jasan i jednostavan CV je prednost: ako je naporan niko ga neće pročitati. Uložite koliko god vremena treba kako biste svoj CV doterali do savršenstva, jer svrha CV-ja je da vas predstavi nekome ko vas ne poznaje. Ako poslodavac ima još nekoliko kandidata koji imaju podjednako kvalitetno radno iskustvo kao vi, ovakvi detalji će presuditi.

  Veština se ne podrazumijeva

  Vi znate da ste kvalifikovani za ovaj posao i imate puno argumenata koji tome idu u prilog. Poslodavac te argumente ne zna, osim ako ih vi ne napišete. Nemojte pretpostavljati, ne očekujte da se stvari podrazumevaju samom činjenicom što ste se prijavili na oglas.

  Posvećenost detaljima

  Iako će svaki kandidat izdvojiti vreme za sastavljanje biografije i pritom detaljno opisati svoje radno iskustvo, veštine i obrazovanje, još uvek je moguće da vam se potkradu gramatičke ili pravopisne greške.

  (I)relavantnost

  Uprkos brojnim savetima, neki kandidati nikako da nauče: CV je, kao i molbu, potrebno prilagođavati oglasu za posao na koji se prijavljujete. Dobro proučite uslove konkursa, zatim svoj CV.

  Istina, istina i samo istina

  Živimo u 21. veku, ljudi koriste društvene mreže. Budite sigurni da će vas neko ‘izguglati’ i napraviti malo online istraživanje o vama. Bilo kakva informacija suprotna od one koju ste naveli biće dovoljna da vas poslodavac ne kontaktira.

  Sve to jednostavno nije bilo dovoljno

  Nažalost, i to se događa. Ponekad je sa vašim CV-jem sve uredu, vaša mail adresa je profesionalna, informacije i kvalifikacije besprekorne, nema pravopisnih ili gramatičkih greški, a vaša molba je toliko korektno napisana da nema prostora nikakvim zamerkama. Uprkos tome, jednostavno vam se nisu javili.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE