Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U kojim aktivnostima nam prođe život?

    Prema naučnom istraživanju sprovedenom u Sjedinjenim Američkim Državama prosečna osoba od 72 godine starosti najveći deo života provede u spavanju i na radnom mestu.

    Prosečan čovek skoro trećinu života prespava, tačnije 21 godinu provede u krevetu, dok 14 godina provedene na radnom mestu, što znači da skoro jednu četvrtinu svoga života provede izvršavajući profesionalne obaveze, prenosi Anadolija.

    Čak sedam godina prosečna osoba provede u obavljanju higijene i individualnom čišćenju, što je 10 odsto od ukupnog životnog veka koji mu stoji na raspolaganju.

    Osim navedenih aktivnosti, prosečna osoba za ishranu potroši šest, čekanju u redu pet, učenju i studiranju četiri, održavanju sastanaka tri, a na telefonske pozive potroši dve godine života.

    Zanimljivo je da prema istraživanju američkih naučnika, prosečna osoba u toku svog životnog veka jednu godinu provede u traženje izgubljenih predmeta, dok preostale tri godine potroši na ostale svakodnevne aktivnosti, kao što su izležavanje i gledanje TV.

    Naučnici su izračunali da do 60. godine života prosečna osoba pet godina provede u kuhinji, a 3,5 godine u saobraćaju.

    Jedna osoba prosečno provede i po šest meseci u kupatilu, na poslovima pranja veša i peglanja, a isto toliko i u šopingu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE