Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grujić: Najviše šansi za razvoj u agraru

  Potpredsednik Nacionalog saveta za privredni oporavak Srbije Branislav Grujić izjavio je da predlog budžeta za narednu godinu najviše šansi za razvoj daje u oblasti agrara.

  „Suštinski najveći prostor za razvoj je tu što su povećane subvencije za agrar, jer je nama agrar realano ona grana u kojoj kada se uloži najbrže mogu da se vide efekti tog ulaganja“, rekao je Grujić za televiziju Vojvodine.

  On je dodao da je predlog budžeta urađen u skladu sa zahtevima privrednika i udruženjenima ekonomista koji su u prethodnom periodu od nadležnih trazili da se „javne finasije i budžetski deficit dovedu u neku razumnu meru“.

  „To je predlogom budžeta urađeno i sad treba da se taj predlog i realizuje“, rekao je Grujić.

  Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o budžetu za iduću godinu, koji predstavlja balans između štednje i privrednih podsticaja.

  Predlog predviđa prihode od 956,4 milijardi dinara, rashode od 1.078,3 i smanjenje budzetskog deficita na 3,3 odsto ostvarenog BDP-a.

  Planirani budžetski deficit je 132,3 milijarde dinara, a ukupan deficit Republike je 121,9 milijardi dinara i taj deficit iznosi 3,3 odsto BDP-a. Prihodi na nivou cele države iznose 1,685,2, a rashodi 1.817,5 milijardi dinara.

  Vlada Srbije obrazovala je 2. septembra Nacionalni savet za privredni oporavak, kome predsedava premijer Ivica Dačić. Zadatak Saveta je da analizira stanje u privredi Srbije i priprema predlog mera za privredni oporavak zemlje i podsticanje privrednog razvoja.

  Savet ima tri potpredsednika i 21 člana, među kojima su istaknuti privrednici, bankari i ekonomisti.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE