Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaposleni bi radije boljeg šefa nego povišicu

  Dve trećine Amerikanca nezadovoljno je svojim poslom i to zato što se ne slažu sa svojim nadređenim. Procene su da zbog smanjene produktivnosti iz ovih razloga kompanije godišnje izgube oko 360 milijardi dolara.

  Čak 65 odsto od 1.000 ispitanih Amerikanaca kaže da bi bili zadovoljniji svojim trenutnim poslom ako bi imali drugog šefa, a samo 35 odsto je reklo da bi povišica dovela do većeg stepena zadovoljstva trenutnim poslom.

  Oko 31 odsto ispitanika ne oseća se inspirisano ili cenjeno od strane svog šefa, dok je kao sjajnog svog nadređenog opisalo oko 38 odsto ispitanika. Skoro polovina ispitanika, 42 odsto, smatra da njihovi šefovi ne ulažu dovoljno napora u rad, dok 20 odsto kaže da nadređeni poseduju malo ili nimalo integriteta.

  Čak 60 odsto ispitanih kaže da bi svoj posao obavljali bolje ukoliko bi sa šefom imali bolji odnos, dok 70 odsto njih kaže da bi bili srećniji na poslu u tom slučaju. Ne postoje razlike po ovom pitanju u odnosu na pol ispitanika, ali je više osoba u svojim 20-im i 30-im godinama sa ovim stavom.

  Skoro polovina, 47 odsto, kaže da njihovi nadređeni ne ostaju smireni u stresnim situacijama.

  Ovo istraživanje podržava najnovije rezultate koje je objavila Gallup agencija, a prema kojima je problem sa nadređenim prvi razlog zbog kog ljudi daju otkaz.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE