Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evropska perspektiva privrede Srbije u vreme krize – 12. Međunarodni MSP Kongres

    Srpska asocijacija malih i srednjih preduzeća (SA MSP), uz podršku OECD leed Partner Kluba i Evropske asocijacije malih i srednjih preduzeća i zanatlija (UEAPME), organizuje 12. Međunarodni MPS Kongres koji će se održati u ponedeljak. 29. oktobra 2012. u maloj Plenarnoj sali Doma Narodne skupštine, Trg Nikole Pasica 13. u periodu od 9:30 do 14 časova.

    Tema ovogodišnjeg Kongresa „Evropska perspektiva privrede Srbije u vreme krize“ za cilj ima predstavljanje privrednih tokova i položaja privrede i privrednika, kao i tendencija u poslovanju koje dolaze iz OECD-a i Evropske unije u vreme krize. Kroz panele biće obrađene teme:

    • Mere javne politike i pomoć privredi za brzi lokalni i regionalni razvoj i oporavak Srbije
    • Iskustva i pomoć Srbiji od strane OECD-a i EU

    Kongres ce otvoriti pozdravnim govorom: Nebojša Stefanović, predsednik skupštine Srbije.

    Na Kongresu će učestvovati:
    • Verica Kalanovic, Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu u Vladi RS
    • Frek Janmat, šef Delegacije za EU integracije i ekonomsku saradnju u Republici Srbiji,
    • Serđo Arzeni, direktor OECD- Centra za lokalni i regionalni razvoj i razvoj MSP,
    • Kristin Pfeifer, Generalni Sekretar INSME,
    • Luc Hendrickx, Direktor za politiku i medjunarodnu saradnju UEAPME

    Svoje učešće su najavilli i Goran Kneževic i Zorana Mihajlovic, Ministri u Vladi Republike Srbije, kao i druge istaknute ličnosti evropske političke scene uz prisustvo predstavnika Vlade Republike Srbije, lokalniih samouprava, predstavnika nevladinog sektora i preko 200 predstavnika biznis zajednice.

    Preduzetništvo i mala i srednja preduzeća su jedan od odlučujućih činilaca ubrzanja privrednog razvoja i bržeg zapošljavanja. Preduzetništvo se u EU pokazalo kao bitan razvojni resurs i akciono orijentisani način razmišljanja, koji u centar pažnje stavlja inovativno ponašanje. Osnovna prepreka na tom planu u Srbiji su složena zakonska i druga regulativa, pojedine mere raznih inspekcijskih organa i nedovoljna primena institucionalnih rešenja, koja su u pojedinim zemljama dale izuzetno pozitivne rezultate.

    Srpska asocijacija malih i srednjih preduzeća, zanatskih radnji i preduzetnika je istrajna u svojim naporima da podrži sektor malih i srednjih preduzeća, posebno u periodu privredne i finansijske krize kada se ova preduzeća suočavaju sa brojnim problemima. Aktivnosti Asocijacije su usmerene na kreiranje stimulativnog, sigurnog, uređenog, pravno – administrativnog okvira za poslovanje, posebno sektora MSP, u cilju stvaranja održivog, konkurentnog i izvozno orijentisanog privatnog sektora.

    Osnovna ideja vodilja je stvoriti jako „magnetno“ polje privlačnosti zemlje u kome je zatim neophodno inicirati tačke kristalizacije preduzetničke energije, kvalitetne ponude zanimljivih sadržaja, optimsitične atmosfere i jasne razvojne putanje. Stoga Asocijacija podržava internacionalizaciju malih i srednjih preduzeća, njihovo uključivanje u vodeće klastere Evrope i sveta. Posebne napore SA MSP usmerava na jačanje preduzetničke svesti, stimulisanje preduzetničkih inicijativa i podrške u razvoju preduzetnika, sa ciljem generisanja ekonomskog i privrednog rasta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE