Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izbor za najuspešnije preduzetnice

  Udruženje poslovnih žena Srbije po šesti put organizuje izbor najuspešnijih preduzetnica pod nazivom “Cvet uspeha za ženu zmaja“.

  Nagrada „Cvet uspeha za ženu zmaja“ ima za cilj da učini vidljivim doprinos žena u razvoju privrede naše zemlje, a dosadašnje dobitnice, njih 40, su dokazale da je moguće primeniti najviše standarde poslovanja, ali i biti inovativan, prisutan i konkurentan na inostranim tržištima.

  Priznanja će biti dodeljena 29. oktobra 2012. godine na svečanoj ceremoniji u teatru „Madlenianum“ u Zemunu, kojoj će prisustvovati predstavnici Vlade Srbije, privrede, stranih partnera i medija.

  Ovo priznanje se tradicionalno dodeljuje u dve osnovne kategorije: za „najevropskiju žensku firmu“ i za „najbolji model zapošljavanja“, kao i u potkategoriji „samozapošljavanje“. Kao i ranijih godina, pored osnovnih, biće dodeljena i specijalna priznanja uspešnim preduzetnicama za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja.

  Kao „brend“ Udruženja poslovnih žena Srbije, godišnja nagrada „CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA“ dobija sve značajniju medijsku pažnju od 2007. godine, kada je održana prva ceremonija dodele nagrada. Od 2009. predstavlja događaj na evropskoj mapi obeležavanja Globalne nedelje preduzetništva, koju Evropska komisija organizuje u 33 zemlje u okviru projekta SME Week.

  „Manifestacija „Cvet uspeha za ženu zmaja“ je za relativno kratko vreme afirmisala žensko preduzetništvo kao ekonomsko razvojnu kategoriju, istovremeno obuhvatajući i njegov socijalni aspekt, posebno kada je reč o samozapošljavanju žena. Udruženje poslovnih žena Srbije, sa čijim je radom tokom četrnaest godina poslovanja, upoznato direktno ili indirektno oko 15.000 žena u Srbiji,
  uspelo je da prenese široj javnosti poruku o posebnom senzibilitetu žena u preduzetništvu, inspirišući mlade ljude da se kroz akademski ili praktičan rad opredele za preduzetništvo. Oko 3.000 žena je prošlo kroz naše edukacije za otpočinjanje biznisa iz svih krajeva Srbije“, rekla je predsednica UPŽ, mr Sanja Popović Pantić.

  Značaj projekta „CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA“ prepoznale su i podržavaju žene na liderskim pozicijama u ministarstvima i nacionalnim institucijama relevantnim za razvoj ženskog preduzetništva. One su i ove godine uzele učešće u radu komisije za izbor „Žena zmajeva 2012“, a predsednica komisije je bila Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Vlade republike Srbije.

  Projekat su ove godine podržali Nemačka agencija za međunarodnu saradnju – GiZ, Unicredit banka Srbija i tradicionalno, članice UPŽ.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE