Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pametna brojila Meter & Control na sajmu energetike

    Kompanija Meter & Control, predstavila se na osmom Medjunarodnom sajmu energetike ENERGETIKA 2012, kao vodeći srpski proizvođač u oblasti merenja i implementacije sistema za daljinsko očitavanje brojila i upravljanje potrošnjom.

    Meter&Control je predstavio celokupan proizvodni program: pametna brojila električne energije modularnog dizajna, komunikacione module, prekidačke module za daljinsko isključenje/uključenje potrošača, koncentrator podataka koji se instalira u trafostanici i preko koga se vrši komunikacija sa brojilima na terenu, kao i softver u centru upravljanja koji је namenjen za celokupnu kontrolu sistema, automatsko daljinsko očitavanje, parametrizaciju i upravljanje navedenim uređajima. Prateći svetske trendove u oblasti pametnih brojila i merenja, Meter&Control je dostigao interoperabilnost sa svetskim liderima u oblasti mernih uređaja, bazirajući svoja rešenja na poslednjim evropskim standardima.

    Posetioci sajma su bili u prilici da prisustvuju prezentaciji funkcionisanja interoperabilnog sistema u kome softver Meter&Control daljinski očitava i upravlja brojilima renomiranih svetskih proizvođača Landis+Gyr i Iskraemeco, kao i svojim brojilima. Na ovaj način, prvi put u Srbiji, je demonstrirana interoperabilnost na delu, gde oprema više različitih proizvođača radi u jednom sistemu. U toku je implementacija ovakvog poligona u jednoj od elektrodistribucija JP EPS-a, čime će se i u realnim uslovima potvrditi benefit interoperabilnosti.

    Ovaj koncept elektroprivredi obezbeđuje nezavisnost od proizvođača brojila električne energije, daje mogućnost izbora između više ponuđača i time povećava konkurentnost. Stvara se dobar osnov za masovnu implementaciju ovakvog sistema kojim se smanjuju gubici, doprinosi racionalnijoj potrošnji energije, povećava stepen naplate i omogućava efikasnije uključivanje obnovljivih izvora energije u elektroenergetski sistem. U krajnjem, ovakav sistem implementiran na nivou celog EPS-a može da donese uštede elektroprivredi od nekoliko desetina miliona evra godišnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE