Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Pablo Eskobar kao turistička atrakcija

    Kolumbijci su odlučili da iskoriste svoj ne baš pozitivan imidž u svetu, pa osim sloganom „Kolumbija: jedina opasnost je to što ćete poželeti da ostanete“, turiste mame likom i delom Pabla Eskobara. Najprimamljivije ture su poseta grobu ozloglašenog narko-bosa, obilazak njegove luksuzne zatvorske ćelije i kuće u kojoj je ubijen.

    Devetnaest godina nakon smrti Pablo Eskobar se od državnog neprijatelja broj jedan pretvorio u glavnu turističku atrakciju Kolumbije. Prema anketama, upravo lik i delo ozloglašenog Eskobara najviše privlače turiste.

    Jedan od najpoznatijih kriminalaca je, prema statističkim podacima kolumbijske turističke organizacije, primamljiviji nego kolonijalna arhitektura u Bogoti ili karipske plaže.

    Tako industrijski grad Medeljin odnedavno nudi „Pablo turu“ koja uključuje posetu grobu ozloglašenog narko-bosa, kao i obilazak njegove luksuzne zatvorske ćelije i kuće u kojoj je ubijen.

    Jednoj turističkoj agenciji se i te kako posrećilo, pa u svojoj ponudi ima „Popodne sa porodicom Eskobar“. Za samo 96 dolara moguće je razgovarati sa braćom Eskobar i razgledati luksuznu porodičnu vilu.

    Veliku pažnju privlači Pablovo imanje „Hacienda Napoles“, gde je držao egzotične životinje, priređivao nezaboravne zabave i utapao neprijatelje u bazenu. Imanje je prepravljeno u tematski park, koji u svojoj ponudi ima raznoliki biljni i životinjski svet.

    Od Eskobara je profitirao i Nacionalni muzej policije u Bogoti, koji poseduje atraktivne stvari, poput po meri izrađen „Harley Davidson“, zlatom obložene pištolje i sto sa skrivenim pregradama i naoružanjem.

    Pablo Eskobar je bio jedan od najbogatijih i najuspešnijih kriminalaca na svetu, a 1989. godine je čak proglašen sedmim najbogatijim čovekom na planeti. Počeo je kao sitan kriminalac, a završio kao narko-bos. Nakon što je ubijen 1993. godine, njegova porodica kreće u pravnu bitku sa vladom Kolumbije zbog imovine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE