Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dežer simbolično ozvaničio početak grejne sezone

  Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer simbolično je ozvaničio početak grejne sezone u Užicu, gde se od juče u 65 odsto kotlarnica kao energent, osim mazuta, može koristiti i gas.

  Evropska unija je sa 20 miliona evra finasirala toplifikaciju pet gradova Srbije, a Užice je za ovaj projekat dobilo pet miliona evra.

  Dežer je izrazio zadovoljstvo što su projekti koje je finansirala EU odlično realizovani, a posebno je vredna pažnje ideja o izgradnji „staze prijateljstva“, odnosno dela saobraćajnice za formiranje turističkog prstena u ovom delu Srbije u dužini od 12 kilometara.

  „Upoznali smo i uspešne izvoznike u zapadnu Evropu i pokušaćemo da obezbedimo investicije za podizanje kapaciteta kako bi potencijali koji postoje u ovom kraju bili od korsti svima“, rekao je Dežer.

  Zahvalivši se na dosadašnjoj podršci EU ovom gradu, gradonačelnik Užica Jovan Marković je rekao da se danas grad kandidovao za nekoliko važnih projekata za sredstva iz fondove EU, koji bi trebalo da budu realizovani u narednom periodu.

  „Pre svega, to je fabrika za prečišćavanje otpadnih voda čija je vrednost 15,5 miliona evra, pa integrisani univerzitet, pruga uskog koloseka i aerodrom Ponikve“, rekao je Marković.

  On je izrazio očekivanje da će posle ove posete sve inicijative koje dolaze iz Užica biti podržane od strane Evropske komisije i da će dobiti finasijsku podršku za ove projekte.

  Razgovorom sa učenicima užičkih srednjih škola o budućnosti Srbije i Evrope, Dežer je završio dvodnevnu posetu Užicu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE