Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Projekat za jačanje inovacija i saradnje u oblasti poljoprivrede

  Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu počinje realizaciju međunarodnog projekta za jačanje konkurentnosti primarnog sektora i inovacija u poljoprivredi, saopšteno je iz sekretarijata.

  Kako se navodi, vrednost projekta je 1,6 miliona evra, a sprovodiće ga resorni sekretarijat zajedno sa Regionalnom agencijom za poljoprivredu, šumarstvo i poljoprivredno-prehrambeni sektor „Veneto Agrikultura“ iz Italije.

  Projekat „Uspostavljanje i promocija novih pristupa i alata za jačanje konkurentnosti primarnog sektora i inovacija u jugoistočnoj Evropi“ je prošao konkurs Programa jugoistočne Evrope, a njegova realizacija se planira do kraja 2014. godine.

  Početak projekta najavljen je za 24. oktobar u Pečuju (Mađarska), kada će biti održana konferencija za novinare partnera na projektu i sastanak sa zainteresovanim učesnicima, koji mogu da doprinesu uspešnoj implementaciji projekta u svim regionima.

  Kako se navodi, njegova osnovna ideja je stvaranje transnacionalne mreže malih i srednjih preduzeća, koja treba da podstakne inovativnost u primarnom sektoru.

  Projekat treba da omogući da se stvore okvirni uslovi za mala i srednja preduzeća u pristupu inovacijama, transferu tehnologija i saradnji u poboljšanju njihove konkurentnost na međunarodnom tržištu.

  U projektu učestvuje 15 partnera iz devet zemalja, a Srbiju na projektu zastupaju Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća „Alma Mons“ i Institut za prehrambene tehnologije FINS iz Novog Sada.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE