Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kancelarije za ekonomski razvoj i za mlade

    U Trgovištu su juče otvorene Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, koja se nalazi u zgradi opštine i Kancelarija za mlade, koja je smeštena u Domu kulture koje bi trebalo da doprinesu bržem lokalnom razvoju.

    Predsednik opštine Radoslav Jordanović rekao je agenciji Beta da Trgovištu nedostaju svi oblici infrastrukture, naročito ekonomske.

    Otvaranju kancelarija prisustvovali su predstavnici ambasade Švajcarske, Španije i Norveške, kao i menadžer PBILD programa iz kancelarije u Bujanovcu Nikolas Herkules.

    „Zahvaljujući PBILD programu uspeli smo da rešimo jedan problem u našoj opštini. Mnogi će reći da to nije velika stvar, ali mi znamo da jeste i da će to uticati na razvoj opštine. Novootvorene kancelarije značajane su za ostvarivanje prioriteta koji su već definisani i koji će kroz njih proći, kao i za izradu novih projekata“, kazao je Jordanović.

    Prema njegovim rečima, u kancelariji za lokalni ekonomski razvoj biće angažovana tri pripravnika koji će tu imati prilike i za polaganje stručnog ispita, dok će u kancelariji za mlade biti angažovan volonter.

    U kompletno renoviranje i opremanje prostorija u opštini i Domu kulture u Trgovištu, u kojima su kancelarije smeštene, preko PBILD programa uloženo je 10.000 evra, dok je kroz različite oblike rada opština uložila oko 3.000 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE