Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvorena HR Arena 2012

    Dvodnevna regionalna konferencija o upravljanju ljudskim potencijalima, HR Arena 2012, na kojoj će veliki broj stručnjaka iz ove oblasti diskutovati o spremnosti kompanija da shvate vrednosti pojedinaca i njihovog doprinosa, otvorena je u Beogradu u organizaciji Asocijacije HR profesionalaca Srbije i kompanije Infoarena. Na panel diskusijama prvog dana konferencije bilo je reči i o važnim temama poput organizacione klime, HR i poslovne strategije, upravljanja talentima, liderstva, upravljanja promenama i koučinga.

    Među panelistima koji učestvuju na HR Areni su brojni domaći HR stručnjaci koji dolaze iz najvećih poslovnih sistema u zemlji i inostranstvu. O velikim izazovima, procedurama koje je potrebno primeniti i kompleksnosti upravljanja ljudskim resursima u budućnosti govorili su, između ostalih, predstavnici kompanija MK Mountain Resort, Coca-Cola Hellenic Srbija, Delta Holding, Naftna industrija Srbije, Dunav osiguranje, Holcim i drugi.


     
     
    Carmen Majetić Pavić, programska direktorka konferencije

    „Uloga ljudskih resursa se u skladu sa globalnim tržištem menja velikom brzinom. Nekada administrativna podrška radu kompanija postala je mesto na kom se pronalaze talenti i ljudski potencijali koji dovode do uspešnog poslovanja kompanija. Smatramo da je to veliki iskorak i da dolazi vreme kada će vrednost pojedinaca i njihovog doprinosa biti u prvom planu. Spretnost, znanje, fleksibilnost, kreativnost i kompetencija u širem kontekstu su atributi koji će zaposlene, ali i same kompanije u budućnosti voditi ka sigurnom uspehu“, napominje Carmen Majetić Pavić, programska direktorka konferencije.

    Istaknuti panelisti slažu se da je od početka ekonomske krize došlo do zaokreta u oblasti ljudskih resursa i da uspešne svetske i regionalne kompanije ulaganje sve više usmeravaju na pojedince, sa ciljem da kod njih razviju specifične veštine. Učesnici konferencije konstatuju i da je reč o trendovima koji su aktuelni pre svega u zemljama Evropske unije, ali da zemlje regiona vrlo uspešno rade na ulaganju u razvoj zaposlenih, jer se u praksi pokazalo da visok nivo kvaliteta rada pojedinca u velikoj meri doprinosi konkurentnosti kompanija i bilansima uspeha.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE