Rusi za Svetsko prvenstvo u fudbalu izdvajaju 14 mlrd evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusi za Svetsko prvenstvo u fudbalu izdvajaju 14 mlrd evra

  Ruski ministar sporta Vitalij Mutko najavio je kako će njegova zemlja za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine potrošiti čak 14 milijardi evra

  “To nije konačan iznos, već gruba procena. Možda ćemo potrošiti i više, a polovinu novca je osigurala ruska vlada,” rekao je Mutko, i dodao: “Pet stadiona je u izgradnji, a za još četiri počinjemo s izradom projekata.”

  Mutko je naglasio kako je spomenuti iznos dvostruko veći od svote koju je predvideo ruski predsednik Vladimir Putin kada je Rusija u decembru 2010. izabrana za domaćina Svetskog prvenstva.

  Predsednik Fife Sep Blater je oduševljen ruskim planovima, ali i do sada učinjenim stvarima premda do prvenstva ima još šest godina.

  “Rusi su najmanje jednu godinu ispred prvobitnog plana. Zaista sam sretan do sada učinjenim. Rusi su počeli sa celokupnom izgradnjom od poečtka. To je jedan sasvim drugačiji pristup,” izjavio je predsednik Fife.

  Rusija je objavila kako će se SP igrati u 11 gradova i na 12 stadiona. To su Moskva, Sankt Peterburg, Kalinjingrad, Nižni Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd, Krasnodar, Rostov, Soči i Jekaterinburg. Jedini grad sa dva stadiona biće Moskva.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE