Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Vivijen Vestvud poziva na klimatsku revoluciju

    Legendarna britanska dizajnerka Vivijen Vestvud predstavila je kolekciju proleće/leto 2013 „Climate Revolution“na Londonskoj nedelji mode u želji da ukaže javnosti na klimatske promene.

    Inspirisana pedesetim godinama prošlog veka, ali i kraljevskim vrtovima, glamurozna kolekcija obuhvata paletu od crvene i srebrnosive do zelene i plave boje uz odsjaj metalik nijansi.

    Iako neke kreacije podsećaju na retromodele iz serije „Mad Men“, cela kolekcija odiše rok atmosferom koja je na reviji upotpunjena obojenim licima modela u zeleno i ružičasto i perikama, a tu si i „divovske“ platforme koje Vivijen obožava.

    Nekoliko minuta pre revije Vivijen je novinarima rekla kako je odeća uopšte ne zanima. „Uopšte ne marim za modu. Nisam preterano ni razmišljala o ovoj kolekciji, reciklirala sam ideje iz prošle linije. Zapravo mi je posao izgovor da razgovaram o onome do čega mi je zaista stalo, a to je klimatska revolucija„, objasnila je slavna dizajnerka.

    Vivijen Vestvud već neko vreme kroz donacije i volontiranje pomaže različitim organizacijama koje se bave problemom klimatskih prromena, a sada zauzima nov pravac. nastojaće da bude da pobudi ekološku svest i kroz svoje kolekcije, a povodom toga otkrila je i svoj moto – „kupujte malo, odaberite dobro i pazite da traje„. Dizajnerka je poručila da treba kupovati asmo ono što je čoveku zaista neophodno i dodala : „Zapravo, nemojte kupiti moju kolekciju.“

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE