Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kosovo dobilo 62,5 milona dolara od Vlade SAD

    Kosovo će od vlade SAD dobiti finansijsku pomoć od 62,5 miliona dolara namenjenih poboljšanju demokratije i upravljanja, kao i ekonomskog razvoja Kosova, navodi se u saopštenju Ambasade SAD u Prištini.

    Sporazum o finansijskoj pomoći potpisale su danas američka ambasadorka na Kosovu Trejsi En Džejkobson, direktorka Misije USAID-a Morin Šoket i predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

    Sredstva će biti iskorišćena na proširivanju pomoći USAID-a na oblasti obrazovanja i poljoprivrede. Uz dodatno finansiranje, USAID namerava da pruži bolje mogućnosti za obrazovanje mladih kao i da oformi Agenciju za kreditiranje kosovskih zemljoradnika, i žena koje se bave tom granom privrede.

    „Ovim sporazumom obuhvaćene su investicije u široki spektar incijativa za razvoj demokratije, vladavine prava i obrazovnih programa, koje će pomoći gradjanima Kosova da realizuju pun potencijal svoje zemlje kao jednog životnog i demokratskog društva“, kazala je Džejkobson.

    Ambasadorka je dodala da ta višemilionska investicija predstavlja iskrenu opredeljnost SAD da budu prijatelj i partner Kosova na njegovom putu ka evropskoj budućnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE