Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto je iPhone 5 razočarao?

    Odmah nakon ovonedeljnog predstavljanja iPhonea 5, krenuli su komentari internet zajednice koji su značajnim delom negativno intonirani.

    Kako piše Business Insider, lako je pretpostaviti da je manjina onih koji ne vole Apple preplavila komentare. Ali, možda ipak tu ima nešto više… Jer, Apple se pohvalio nekim nadogradnjama koje i nisu baš nešto novo. Prvenstveno, dve najveće hardverske novosti su veći 4-inčni ekran i 4G LTE radio. Međutim, danas je već teško pronaći novi model konkurentskog smartphonea, čiji ekran je manji od 4 inča. Drugim rečima, mobilni telefonii s Android sistemom sve su veći, jer korisnici vole velike ekrane, a Apple je to tek sada shvatio.

    Dalje, tu i je LTE bežična tehnologija, koja se u smartphone-ima koristi već više od godinu dana, još od lansiranja HTC Thunderbolta u proleće 2011., a i veliki broj premium prenosnih uređaja danas koristi taj standard. Praktično, Apple je LTE mogao uvesti još u iPhone 4S.

    iPhone 5 takođe nema neke tehnologije koje su snedavno počele da se ugrađuju u pametne telefone, poput NFC standarda za mobilno plaćanje ili mogućnosti bežičnog punjenja telefona.

    Ipak, na kraju svega, kritike Appleu sigurno neće naškoditi. Korisnicima iPhonea ionako je važniji softver, a ne hardverski trikovi, zaključuje Buiness Insider.

    Ipak, Apple je raspodao prvu seriju pametnih telefona iPhone 5 za manje od sat vremena putem prodaje preko svoje internet stranice.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE