Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prinudni odmori u Petrohemiji

    U HIP-Petrohemija će od 1. septembra 1300, od ukupno 1800, radnika biti na prinudnim odmorima, zbog investicionih radova na modernizaciji baznog pogona Fabrike polietilena visoke gustine (PEVG), saopšteno je u Stručnoj službi za odnose s javnošću te kompanije.

    Radnici „Petrohemije“ će na prinudnim odmorima ostati do kraja decembra, odnosno, do završetka investicionih radova i do starta Fabrike PEVG.

    Radnici na plaćenom odsustvu primaće 65 odsto zarade, ostvarene u prethodna tri meseca.

    Nadzorni odbor HIP-Petrohemija odobrio je 21. avgusta investicioni projekat za povećanje kapaciteta Fabrike PEVG, za koji će Petrohemija iz svojih sredstava izdvojiti 2,4 miliona evra, dok će Naftna industrija Srbije, kao jedan od akcionara, obezbediti još 4,7 miliona evra i zarade zaposlenih od septembra do decembra, navedeno je u saopštenju.

    Zbog nedostatka C-4 frakcije, osnovne sirovine za proizvodnju, koja u Elemir stiže iz Pančeva, na prinudne odmore će otići i 312 radnika Fabrike sintetičkog kaučuka (FSK), od ukupno 382 zaposlena, rekao je direktor FSK Milovan Eremić.

    Jedina „kaučukara“ u Srbiji stajala je, zbog nedostatka sirovina od marta do maja, što je iskorišćeno za redovan remont pogona.

    Elemirska fabrika nije radila ni avgusta, zbog nedostatka C-4 frakcije, ali je od početka godine, ipak, proizvela 21.702 tone kvalitetnog sintetičkog kaučuka ili 51 odsto od ukupne proizvodnje ostvarene u 2011. godini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE