Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Big Ben će trominutnom zvonjavom označiti početak Olimpijade

    Londonski Big Ben zvoniće tri minuta bez prestanka kako bi sutra najavio otvaranje Olimpijskih igara.

    Kako prenosi „Guardian“, specijalna dozvola dobijena je kako bi časovnik u Vestminsterskoj palati 42 puta zvonio u periodu od 8.12 do 8.15 ujutru 27. jula i tako označio prvi dan Igara. To će biti prvi put da Big Ben radi mimo svog uobičajenog rasporeda od 15. februara 1952. kada je svakog minuta zvonio 56 puta zbog sahrane kralja Džordža šestog.

    Dobitnik Tarnerove nagrade Martin Krid tvorac je ove ideje i on je predložio da sva zvona u zemlji što glasnije zvone tri minuta. Zvona će se čuti u celoj Britaniji, od Šetlandskih ostrva do najzapadnije tačke Engleske. Zvona u skupštini Velsa, škotskom parlamentu i u Severnoj Irskoj će se takođe oglasiti u 8.12 ujutru.

    Zvonjava bi trebalo da postavi svetski rekord u najvećem broju zvona koja simultano zvone, a u ovom „događaju“ mogu da učestvuju sve vrste zvona od dečjih, do zvonca na biciklu, vratima, zvona u tornjevima i crkvenih zvona.

    – Ovo je pokazatelj koliko je specijalno ovo leto kada će jedno od najpoznatijih zvona zvoniti van svoje šeme kako bi bilo deo Olimpijskih igara. Oduševljen sam što ćemo učestvovati u ovom umetničkom delu Martina Krida – rekao je predsedavajući donjeg doma parlamenta Džon Berkov.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE