Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vranac Vinarije Tikveš dobio 90 poena na Parkerovoj vinskoj skali

    U najnovijem izdanju časopisa The Wine Advocate, najpoznatiji svetski vinski kritičar Robert Parker po drugi put je dodelio izuzetno visoku ocenu za vino iz Makedonije.

    Crveno vino vinarije Tikveš – Vranac Special Selection iz berbe 2010. osvojilo je 90 poena (od mogućih 100) na čuvenoj Parkerovoj skali. Pre nepunih deset meseci Parker je sa 94 poena ocenio i Tikveš crveno vino „Bela Voda 2010“, što je do tada bilo jedino vino iz Makedonije, ali i iz šireg regiona, koje je uopšte bilo ocenjivano od strane vinskog kritičara svetskog renomea. Ljubitelji vrhunskih vina u našoj zemlji moći će da probaju Vranac Special Selection početkom septembra, kada će se ovo vino naći i na srpskom tržištu.

    U obrazloženju svoje visoke ocene Robert Parker Vranac Special Selection vinarije Tikveš svrstava u rang izvanrednih vrhunskih vina poput onih iz Južne Francuske i Španije i naglašava da se radi o „vinu sa unikatnim karakterom, intenzivnom crvenom bojom, jakim aromama i prepoznatljivim ukusom, proizvedeno u vinariji sa najdužom tradicijom u Makedoniji, napravljeno od strane vinskog konsultanta Filipa Kambija i njegovog tima“.

    Generalni direktor vinarije Tikveš izjavio je da je po drugi put dobijena visoka ocena od strane Parkera, potvrda da vrhunski kvalitet Tikveš vina nije izuzetak, već pravilo za koje je zaslužna posvećenost svih onih koji doprinose razvoju vinarije Tikveš. Ponosan je što su visoke ocene Parkera najbolji promoteri makedonskog vina u svetu, čime trasiraju put za proboj makedonske vinske industrije na strana tržišta.

    „Da bi jedno vino bilo prepoznato kao visokokvalitetno, pored njegovih vrhunskih karakteristika, vrlo često je neophodna i preporuka nekoga ko je prihvaćen u svetu vina kao vrhunski poznavalac i ekspert, kao što je Robert Parker. On preporučuje samo ona vina za koja je ubeđen da imaju vrhunski kvalitet i unikatnu vrednost. Tikveš je uspeo da napravi takva vina, zahvaljujući odličnom grožđu, vrhunskoj tehnologiji, ali pre svega energiji, posvećenosti i viziji ljudi koji vode ovu vinariju i rade u njoj. Srećan sam što sam deo ove stvarno uspešne priče“, izjavio je Filip Kambi, jedan od vodećih svetskih enologa koji već nekoliko godina učestvuje u izradi vinskog portfolia najveće makedonske vinarije.

    Ocene i preporuke vinskog kritičara, svetskog renomea, poput Parkera imaju veliki uticaj na pozicioniranje vina na svetskim tržištima, posebno na Severno-američkom. Visoka Parkerova ocena i intenzivne višemesečne promotivne aktivnosti doprinele su da cela količina vina Vranac Special Selection predviđena za prodaju ove godine, ili više od 40.000 flaša, bude otkupljena od strane poznatog uvoznika evropskih vrhunskih vina za SAD, kompanije European Cellars.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE