Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    London bez saobraćajne infrastrukture uoči Olimpijade

    Gosti Londona žale se na redove u kojima se stoji satima i koji umaraju turiste i lišavaju zadovoljstva ulaska u predolimpijsku Veliku Britaniju. Najnapetiji dan za Hitrou će biti 13. avgust, kada se gosti budu razilazili posle ceremonije zatvaranja igara.

    Greška Britanaca je bila i to što su se oni koncentrisali na izgradnju Olimpijskih objekata, zaboravivši na saobraćajnu infrastrukturu. Rešavanje transportnih problema bio je jedan od prvobitnih zadataka prilikom pripreme Sočija za Zimske olimpijske igre. Na to je otišla otprilike trećina izdvojenog budžeta, govori Igor Sizov, glavni urednik Olimpijskog lista u Sočiju.

    Za vreme pripreme zimskih Olimpijskih igara u Sočiju bila je doneta odluka da se ne samo grade sportski objekti u gradu, već i da se potpuno modernizuje njegova inžinjerska infrastruktura, između ostalog saobraćajna. Ako se ukupni troškovi za olimpijadu u Sočiju bliže sumi od trilion rubalja, trećina tog novca je otišla na izgradnju automobilskih puteva i saobraćajnih petlji.

    Sada su se pojavili novi putevi, mali kružni put oko centra Sočija i završava se izgradnja 4. magistrale, dublera Kurortnog prospekta. Istovremeno na ključnim mestima bile su izgrađene petlje. Sve to pruža osnovu da se nadamo da ni za vreme Olimpijade, ni posle nje, u Sočiju neće biti problema sa saobraćajem.

    Završetak izgradnje jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata Sočija, univerzalne teretne luke, juče je „Transstroju“ čestitao premijer Dmitrij Medvedev.

    Ranije je rezultate Rusije u pripremi Olimpijade u Sočiju istakao šef koordinacionog komiteta MOK Žan-Klod Kili, koji je dolazio u inspekciju objekata u junu: „Rezultati su veoma impresivni u svakom pogledu. To se tiče izgradnje, planiranja, rasporeda, saobraćaja i logistike. Posetili smo danas mnogo objekata i pod utiskom sam od dostignutog“, izjavio je Kili.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE