Montenegro Airlines će koštati Crnu Goru 36 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Montenegro Airlines će koštati Crnu Goru 36 miliona evra

  Restrukturiranje crnogorskog nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines-a državu će koštati 36 miliona evra, uključujući i dug koji je otpisan prošle godine.

  Plan restrukturiranja, koji je predložilo Ministarstvo saobraćaja, predviđa da se dug prema Kontroli leta i Aerodromima konvertuje u akcijski kapital.

  Na taj način, Kontrola leta će postati vlasnik hotela Park u Bijeloj, a Aerodromima će biti uplaćeno svega 702.921 evra na račun.

  Takođe, planom je predviđeno i rešavanje duga od 9,75 miliona evra između Montenegro Airlines-a i Aerodroma Crne Gore. Veći deo biće otpisan i pretvoren u akcijski kapital.

  Planom je predviđeno i da Vlada može da preuzme i finansiranje jednog od četiri nova aviona tipa “embraer 195″, u slučaju da takva mogućnost bude predviđena Zakonom o budžetu, i to u iznosu od oko 13 miliona evra.

  Ministarstvo finansija, kako je predviđeno planom resktukturiranja, obezbediće kompaniji reprogram obaveza po osnovu poreza u periodu od jedne godine.

  Montenegro Airlines se poslednih godina suočava sa ozbiljnim problemima, pa je više puta Vlada Crne Gore pomagala ovo preduzeće, prenose agencije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE