Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bor: Proradio jedan od najvećih bagera u Evropi

    Na površinskom kopu „Veliki Krivelj“ u Boru juče je počeo sa radom drugi po redu bager nabavljen za lokalni kombinat bakra, vredan oko 4 miliona evra.

    Zaposleni na ovom kopu uspeli su da za samo 12 dana sastave jedan od najvećih bagera u Evropi, i puste ga u rad. Ovaj bager je istih karakteristika kao i predhodni koji je nabavljen 2010. godine.

    Vidoje Adamović, upravnik površinskog kopa „Veliki Krivelj“ rekao je da je kapacitet bagera preko 15 miliona tona iskopa godišnje. Zapremina kašike je 22 kubna metra, a sama težina bagera je oko 400 tona.

    Doprinos bagera ogleda se po tome što ćemo uspeti da raskrijemo ležište i omogućimo da u narednim godinama radimo stabilno na otkopavanju rude, objasnio je Adamović.

    Investicioni ciklus za površinski kop „Veliki Krivelj“ je preko 40 miliona evra. Nabavljene su bušilice, kamioni, bageri, pomoćna oprema, buldozeri i grejderi.

    Sa nabavkom nove opreme povećali smo proizvodnju, tako da otkopavanje jalovine ove godine ide na 25 miliona tona, dok je 2008. to je bilo četri do pet miliona tona godišnje“, objasnio je Adamović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE