Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Energetski forum FOREN 2012. u Rumuniji

    U rumunskom odmaralištu Neptun-Olimp će od 17-21. juna biti održan energetski forum FOREN 2012.

    Na toj manifestaciji će učestvovati oko 800 stručnjaka iz oblasti energetike iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, a biće reči o bezbednosti u snabdevanju energijom u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

    Ovaj skup predstavlja 11. regionalni energetski forum, koji jednom godišnje organizuje rumunski nacionalni komitet Svetskog energetskog saveta.

    Ovogodišnja manifestacija je predstavljena kao zvanični regionalni sastanak za Centralnu i Istočnu Evropu, u organizaciji Svetskog energetskog saveta (WEC). Cilj ovog događaja je da se podrži misija WEC-a o otvaranju dijaloga na temu energetske politike za održivu energetsku budućnost.

    Kristof Fraj, generalni sekretar Svetskog energetskog saveta, rekao je da su se proteklih godinu dana pojavila brojna globalna energetska pitanja – nuklearna katastrofa u Fukušimi, rastući značaj vađenja gasa iz škriljaca, i povećan fokus na pametnu energiju i obnovljive izvore energije.

    Ova pitanja su stvorila opasnost, ali takođe i jedinstvene prilike za zemlje u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Osim toga, usled ekonomske neizvesnosti u Zapadnoj Evropi, Centralna i Istočna Evropa mogu ponuditi značajne mogućnosti za rast, dodao je.

    Uz ispravnu energetsku politiku, zemlje Centralne i Istočne Evrope imaju potencijal da obezbede ekonomski rast i prave uslove za osiguranje održive energetske budućnosti. Svetski energetski savet je ponosan što može da podrži FOREN 2012. kao svoj zvanični regionalni sastanak za zemlje Centralne i Istočne Evrope, istakao je Fraj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE