Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gradska deca sklonija alergijama

    Preko 10 odsto mališana koji odrastaju u urbanim sredinama dvostruko su skloniji alergijama na hranu poput mleka ili morskih plodova nego njihovi vršnjaci koji žive na selu, otkrilli su američki stručnjaci.  Veruje se, da je glavni uzrok alergija,  zagadjena  sredina u kojoj deca odrastaju, svakodnevno udisanje smoga i drugih izduvnih gasova.
     
    Slična stvar je i sa astmom, kod koje se ne može odgonetnuti šta tačno izaziva takvu reakciju u organizmu. Od 38.465 ispitanika,  preko 40 odsto njih je doživelo tešku alergijsku reakciju zbog koje im je život bio ugoržen.
     
    Alergija nastaje kada telo useld prezasićenja ili ne prepoznavanja odredjenog sastojka  u organizmu stvara antitela kojima se brani i dolazi do reakcije, koja se zove alergija. Deca su najčešće alergičana na mleko, meso, kikiriki, koštunjavo voće, ribu, školjke. Odrasli najčešće razvijaju alergiju na voće poput jabuka, krušaka, kivija, ….
     
    U poslednjih 20 godina broj obolelih od alergija znatno se povećao. Ovakvi podaci su naučnike naveli da odgovore potraže kod svojih kolega u inostranstvu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE