Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Holcim“ sa 30.000 evra nagradio najbolje projekte

    Fabrika cementa „Holcim Srbija“ iz Popovca kod Paraćina danas je nagradila sa 30.000 evra najbolje projekte nevladinih organizacija, udruženja i ustanova iz Paraćina sa konkursa „Partnerstvo za budućnost“. 

    Sertifikate nagrađenima, svečano je u Cementari uručio generalni direktor „Holcim Srbija“ Gustavo Navaro. Nagrađeno je pet oraganizacija, čije je projekte najboljima proglasio devetočlani žiri sastavljen od preDstavnika „Holcim Srbija“ opštine Paraćin, medija, nevladinog, poslovnog i javnog sektora. 

    Reč je o projektima: „Radi pa zaradi II“- Centra za komunikacije „Pravda“, „Vreme je za užinu“ – Tehnološke škole, „Razvoj usluga socijalne zaštite u lokalnoj zajednici“ – Centar OSI, „Solarnom energijom do održive poljoprivrede“ – UNCOOP, „Možemo i mi da naučimo“ – Organizacije gluvih i nagluvih, „Spaljivanje biljnih ostataka, korist ili krivično delo“- Srpsko društvo za vanredne situacijue i „Letnje scene“ OSI-CDP. 

    Konkurs „Partnerstvo za budućnost“, prvi puta je raspisan 2008. godine, a od prošle godine isključivo se odnosi na organizacije sa područja opštine Paraćin. „Partnerstvo za budućnost“ je samo jedan od mnogih načina kojim „Holcim Srbija“ pomaže lokalnoj zajednici, izjavio je Tanjugu menandžer za komunikaciju u Holcim Srbija“ Aleksandar Milošević. 

    „U ekonomski nestabilnim vremenima za ljude je mnogo važnija činjenica da je prošle godine doprinos “Holcim Srbija“ srpskoj privredi iznosio 35.000.000 evra“, rekao je Milošević. 

    Najveći deo sredstava otišao je našim dobavljačima, kompanijama sa kojima sarađujemo, a najviše ih je u Paraćinu i okolini, objasnio je Milošević i napomenuo da oko 2.000 porodica „posredno ili neposrdno zavisi od poslovanja “Holcim Srbija“ i sve su iz opštine Paraćin“. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE