Nafta poskupela posle odobravanja pomoći za španske banke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nafta poskupela posle odobravanja pomoći za španske banke

  Sirova nafta je danas u Aziji poskupela iznad 86 dolara za barel, nakon što je evrozona ponudila Španiji 125 milijardi dolara zajmova za špasavanje posrnulih španskih banaka.

  Nafta za orijentacionu isporuku u julu je u elektronskom poslovanju na Njujorškoj robnoj berzi bila u porastu dva dolara, na 86,10 dolara za barel, pošto je u petak u Njujorku zaključena na 84,10 dolara, 72 centa jeftinije nego pethodnog dana.

  U Lonodnu je marka “brent” za isti termin isporuke ojačala 2,09 dolara, na 100,56 dolara za barel, prenela je agencija AP.

  Tokom vikenda je 17 članica Evropske unije koje koriste evro obećalo da će pozajmiti Španiji fondove za spasavanje njenih oslabljnih banaka.

  Nafta je prošlog meseca pojeftinila sa 106 dolara, jer je bankarska kriza u Španiji zapretila da ubrza usporavanje ekonomije zone evra, što bi umanjilo tražnju “crnog zlata”.

  Finansijska pomoć Španskim bankama podstakla je u rast evra na 1,2635 dolara, sa 1,2507 dolara u petak u Njujorku. Slabiji dolar čini sirovine čija je cena izražena u američkoj valuti jeftinijim za investitore koji poseduju druge valute.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE