Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    KAP-u preti dodatna redukcija struje

    „Neprihvatljivo je neplaćanje Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) celokupnog iznosa dogovorenog duga za struju od 3,2 miliona evra“, stoji u pismu upozorenja koje je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) poslala izvršnom direktoru KAP-a Juriju Moisejevu, Vladi Crne Gore i svim institucijama koje imaju veze sa poslovanjem Kombinata.


    Situacija u Elektroprivredi zbog duga KAP-a je veoma složena, jer svaka kupovina struje iz inostranstva mora da bude uredno plaćena i to u roku dospeća naplaćenih faktura, saznaje Antena M iz dobro obaveštenih izvora.

    Ukoliko do 12. juna ne uplate 1,1 milion evra i 900 hiljada evra do 15. juna, onda će počevši od četvrtka, 14. juna, EPCG izvršiti redukciju struje još dodatnih 50 megavat sati, saopšteno je Moisejevu, prenosi Antena M.

    To je poslede upozorenje iz te kompanije upućeno KAP-u, jer su iz Elektroprivrede u prethodnom pismu upućenom toj kompaniji tražili da uplate dug od 3,2 miliona evra i uz to da naprave plan i program kako će platiti ostatak.

    Poznato je da, KAP niti je uplatio celu sumu, niti je dostavio traženi plan. Stoga je EPCG postavila novi krajnji rok 12,odnosno 15. jun. EP je odredila taj datum kao rok zbog specifičnosti rada Kombinata i složenog procesa redukcije struje, a to je poslednje upozorenje jer EPCG neće da dozvoli da dug te kompanije pređe 40 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE