Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnici „Magnohroma“ opet u štrajku

    Mesec i po dana od završetka štrajka, koji su prekinuli nakon što im je država obećala isplatu zaostalih zarada, nekoliko desetina bivših radnika „Magnohroma“ okupilo se juče u centru Kraljeva, u znak protesta što još nisu dobili ni deo obećanih 80 odsto glavnice svojih potraživanja od bivšeg preduzeća.


    Oni su počeli protest posle sastanka sa zastupnikom kapitala „Magnohroma“ Đorđem Kosanovićem, koji ih je izvestio da se, zbog blokiranog računa preduzeća traže modaliteti isplate.

    Prema predlogu, koji je 19. aprila rukovodstvu, sadašnjim i bivšim radnicima ovog preduzeća uputio dosadašnji ministar ekonomije Nebojša Ćirić, planirano je da Fond za razvoj „Magnohromu“ odobri kredit od 375 miliona dinara, koji bi bio iskorišćen za izmirenje neisplaćenih zarada, čiji je ukupan iznos oko 510 miliona dinara.

    „Radnici su se okupili zbog toga što više ne veruju da će novac biti isplaćen. Moraćemo da preduzemo drastičnije mere ako u narednih par dana ne bude isplate,“ rekla je bivša radnica Snežana Kontić.

    Jovan Novaković, jedan od 15-tak bivših radnika „Magnohroma“ koji nisu želeli da potpišu dokument o vansudskom poravnanju sa državom, traži da bude isplaćen prema izvršnoj sudskoj presudi koju je dobio u sporu bivšeg preduzeća.

    „Krivo mi je što država i mi nismo u istom košu, radnici moraju da izmire sve obaveze prema njoj, a šta mi da radimo? Svi misle da smo već isplaćeni, a nas je sve više „okačenih“ po banderama, nije isključeno da i ja osvanem na umrlici,“ navodi Novaković.

    Ne želim da rizikujem da novac Fonda za razvoj bude uplaćen na račun Magnohroma u blokadi, potvrdio je Fonetu zastupnik kapitala Đorđe Kosanović i dodao da očekuje da problem modaliteta isplate bivših radnika bude rešen u narednih nekoliko dana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE