EU odobrila sredstva za izgradnju autoputa u Grčkoj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EU odobrila sredstva za izgradnju autoputa u Grčkoj

  Evropska komisija (EK) je odobrila dodelu 180,9 miliona dolara za izgradnju autoputa koji će povezati oblast Aktio na zapadu Grčke sa severno-južnom magistralom u toj zemlji.

  Izgradnja ovog autoputa predstavlja jedan od prioriteta koji su u novembru 2011. utvrđeni u sedištu Evroposke unije (EU) u Briselu, kako bi pomoću strukturnih sredstva EU bio podstaknut rast u Grčkoj.

  EU će kroz Evropski fond za regionalni razvoj (ERDF) osigurati sredstva u iznosu od 180,9 miliona dolara od ukupnih 232, 43 miliona dolara, javili su mediji u Atini.

  Komesar za regionalnu politiku Johan Han je komentarišući ovu odluku rekao da je u pitanju značajan infrastrukturni projekat, od koga će Grčka ima veliku korist.

  “Ovakvi i slični projekti doprineće poboljšanju uslova života grčkog naroda kroz otvaranje mogućnosti za zaposlenje,” dodao je komesar Han.

  Ova nova veza poboljšacće uslove vožnje, smanjiti vreme putovanja i unaprediti bezbednost u saobraćaju.

  U pitanju je jedan od tz “velikih projekata”, čije je ukupno javno finansiranje iznad 50 miliona dolara, i zato je predmet odluke Evropske komisije (EK), dok se druge vrste ovakvih projekata obično odobravaju na državnom ili regionalnom nivou.

  EK je u novembru 2011. odredila listu od 181 prioritetnih projekata za sufinansiranje zajedno sa grčkim vlastima. Ovo su projekti visokog kvaliteta, koji će omogućiti preko potreban ekonomski rast i nova radna mesta u svim grčkim regionima.

  Cilj je da strukturna sredstva EU budu iskorisćena na najbolji način i da novac iz Unije bude investiran tamo gde će ekonomski i socijalne posledice u brzom roku biti vidljive, odnosno tamo gde će konkuretnost grčkih kompanija biti unapređena i gde ljudi mogu naći zaposlenje.

  Lista ovih projekata biće redovno ažurirana, navedeno je u Briselu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE