Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Skandal u Hrvatskoj: Kontroverzni doktor maltretirao pacijente

    Šef hirurgije bolnice u Novoj Gradišci dr Bogomir Barbić šokirao je javnost regiona objavljivajući na svom Facebook profilu slike amputiranih udova koje je on lično operisao.
     
    Javnost je zgrožena, a u Hrvatskoj se čak na raznim forumima navodi da ovaj slučaj traje nekoliko godina, ali da se o tome nije pričalo jer je doktor Barbić istaknuti član HDZ.
     
    Protiv doktora je navodno postojala i prijava jer je jednom starijem pacijentu srpske nacionalnosti tokom amputacije prsta puštao ustaške pesme „Jasenovac i Gradiška Stara“. Ipak, Barbić je za ovu priču rekao da je izmišljena.
     
    Što se tiče budućeg rada ovog doktora, on će verovatno posle skandala u Novoj Gradiški napustiti Hrvatsku i otići u BiH, odakle je i otišao na rad u Novu Gradišku.
     
    Inače, dr Barbić radi u Novoj Gradiški od 2006. godine, kada je došao iz Busovače u BiH, gde je, navodno, iza njega ostao dug od 450.000 evra. On je za vreme rata bio doktor HVO. Čak se spominje da je 1993. godine potpuno neetički postupio, kada je kao vojni doktor naredio evakuaciju pedesetak članova medicinskog osoblja bolnice za mentalno hendikepirane u Fojnici, i na taj način 200 dece koja su tu bila smeštena ostavio na milost i nemilost muslimanskoj vojsci koja je ulazila u Fojnicu.
     
    Predsednik Udruženja otorinolaringologa Srpske doktor Nenad Stevandić kaže za „Novosti“ da je slučaj dr Barbića iz Nove Gradiške veoma čudan.
     
    – U svrhu naučnih i stručnih radova, snimci određenih operacija se mogu postavljati na internet, ali za to postoje propisi i kodeksi od kojih se ne sme odstupiti. Ukoliko je nešto i dostupno široj javnosti, mora da se zaštiti identitet pacijenta – ističe dr Stevandić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE