Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Arhitektonsko čudo zatrpano smećem

    Malo je građana Kuršumlije koji se sećaju kada je započela izgradnja arhitektonskog čuda koje je trebalo da postane Dom kulture. Za trideset godina izgradnje i propadanja te zgrade, propali su i pokušaji da se ona na bilo koji način iskoristi.

    Umesto biblioteke, bioskopa, pozorišne sale i umetničkih ateljea pod jednim krovom, građani Kuršumlije dobili su nezavršenu građevinu, sada ruiniranu i zatrpanu smećem.

    Miodrag Drobnjak, bivši predsednik Opštinskog veća Kuršumlije, kaže da su tada iz budžeta opštine bile izdvojene ogromne pare, ali da bi, čak i uz pomoć Republike bilo teško završiti izgradnju Doma kulture.

    „Tražili smo neko rešenje da se zgrada renovira i time smanje troškovi, ali su nam inženjeri rekli da nema nikakve šanse,“ kaže Drobnjak.

    Ulogu organizatora kulturnih manifestavcija u Kuršumliji preuzela je Gradska biblioteka, a uz opštinsku salu za sednice Skupštine, mesto gde se povremeno usele kulturni poslenici je Parohijski dom Crkve Sv. Trojice.

    Direktor Narodne biblioteke u Kuršumliji Nebojša Gašić kaže da je problem nedostatak stabilnog finansiranja i infrastrukture, jer je, kako kaže, za svaku priredbu neophodno iznova obezbediti prostor.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE