Hiljadu šunki na "Šunka festu"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hiljadu šunki na “Šunka festu”

  Na međunarodnom festivalu šunke i pršute “Šunka fest”, koji se održava od danas do 10. juna na Novosadskom sajmu, biće upotrebljeno 1.000 šunki.

  Kako je saopštio savetnik ovog festivala Miroslav Božin, jedinstveni festival počinje otvaranjem izložbe čuvenog slikara Milana Konjevića (1898-1993), a glavni eksponat na toj izložbi biće slika šunke koju je umetnik naslikao u Parizu 1930.

  Prema Božinu, na “Šunka festu” će učestvovati oko 150 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Italije, Portugalije i Nemačke.

  “Festival obuhvata izložbu, prodajni deo i prezentacije brendova”, kazao je Božin dodajući da će u auli novosadskog sajma biti izloženo 150 šunki među kojima i jedna stara čak 22 godine.

  Prošle godine najveća šunka bila je teška 45 kilograma, a prema Božinu, ove godine postoji mogućnost da će biti oboren rekord, ali i da će biti izložena šunka od svega dva kilograma težine.

  Tokom festivala biće organizovan niz propratnih manifestacija među kojima izbor za mis šunka festa koji je na programu u subotu 9. juna, te izložba rukotvorina i domaće radinosti koje će izložiti udruženja žena iz Vojvodine.

  Kao posebno značajna istaknuta je činjenica da će na Šunka festu učešće uzeti osam turističkih organizacija iz Vojvodine i južne Srbije što će, kako je rečeno, dati bitan doprinos proširenju turističke ponude Novog Sada i Srbije.

  Organizatori najavljuju i bogatu izložbu domaćih sireva i vina iz fruškogorskih i poznatih vinarija iz inostranstva.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE