Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Montaža traktora „Ursus“ u Bijeljini

    Poljska firma “Pol-Mot holding S.A.” i kompanija “Bobar grupa” iz Bijeljine potpisali su u Banjaluci Ugovor o trgovini i proizvodnoj saradnji, kojom je, između ostalog, predviđeno da u Bijeljini budu montirani traktori poznatog brenda “Ursus”.


    Ugovor su potpisali predsednik “Pol-Mot grupe” Andrej Zarajčik i predsednik “Bobar grupe” Gavrilo Bobar u prisustvu predsednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića.

    Izražavajući zadovoljstvo zbog sklapanja ugovora, Džombić je rekao da će investicije biti relativno brzo realizovane, a prvi vid saradnje biće realizacija projekta proizvodnje traktora, koja će se proširiti i na ostale delatnosti, jer ove kompanije u svom sastavu imaju niz preduzeća u raznim delatnostima.

    Džombić je istakao da će Vlada RS i dalje ostati potpuno otvorena za bilo koji vid saradnje i podrške svim kompanijama koje iz Poljske žele da investiraju i ostvare saradnju sa kompanijama u RS.

     
    On je podsetio da je pre dva meseca, kada je bio u službenoj poseti Poljskoj, osim zvaničnih održao i niz sastanaka sa privrednim subjektima i predsednicima kompanija radi privrednog povezivanja Srpske i Poljske i zajedničkog nastupa na lokalnom i regionalnom tržištu.

    Džombić kaže da je su poljski privrednici tada pokazali interes jedne kompanije da sklapa, a kasnije i proizvodi traktore poznatog brenda “Ursus” iz Poljske u Srpskoj za tržište BiH i regiona.

     
    Predsednik “Pol Mot grupe” Andrej Zarajčik rekao je da je premijer Džombić dolaskom u Poljsku dao veliki doprinos potpisivanju ovog ugovora, jer oni već duže vreme žele da posluju sa traktorima u Srpskoj, s obzirom da je brend “Ursus” veoma poznat na ovim prostorima.

    “Odabrali smo pogon u Bijeljini jer je bio najbliži našim očekivanjima i sigurni smo da će kvalitet montiranih traktora biti isti, ako ne i bolji od onog iz Poljske. Mi ćemo sklapati traktore sa namerom da `Bobar` osnuje trgovačku mrežu za region“, dodao je Zarajčik.

    On je istakao da se očekuje sklapanje 500 traktora godišnje, sa ciljem da u naredne dve godine dostignu 1.000 traktora godišnje.

    “Radiće se i na nacionalizaciji tog proizvoda. Sve što može da se uvede u naš traktor, a proizvodi se u Srpskoj, želimo da uvedemo što pre, jer je ovde veliki problem nezaposlenost, a interesantne su cene radne snage“, dodao je Zarajčik.

    Predsednik “Bobar grupe” Gavrilo Bobar rekao je da će ova kompanija već radi na izgradnji objekta od 2.500 kvadratnih metara u kojoj će se vršiti montaža.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE