"Sagal agrar" želi da izgradi regionalni distributivni centar

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Sagal agrar” želi da izgradi regionalni distributivni centar

  Ratari iz Belgije i Holandije posetili su preduzeće “Sagal agrar” u Kraljevcima kod Rume, koje se bavi organskom proizvodnjom paradajza. Paradajz iz Srema već se izvozi u Nemačku, a od ove godine i na tržište Rusije i Grčke.


  Na blizu tri hektara “Sagal agrara” iz Kraljevaca zasnovana je organska proizvodnja paradajza, namenjenog prvenstveno izvozu. Od 2007. godine ovo preduzeće izvozi paradajz u Nemačku.
   
  – Naša želja je da izgradimo distributivni centar u ovom regionu i uspostavimo poslovne veze sa inostranstvom – rekao je vlasnik preduzeća “Sagal agrar” Aleksandar Janković.
   
  – To je i razlog za posetu delegacije poljoprivrednika iz Belgije i Holandije.
   
  Kvalitet paradajza otvara mogućnost za osvajanje evropskog tržišta. U proizvodnji se koristi veštačka podloga, strogo se kontrolišu uslovi temperature i vlage. Biljke oprašuju bumbari, a koristi se samo biološka zaštita.
   
  – Ne bojimo se konkurencije, jer radimo po evropskim standardima – istakla je Dragana Bukvić tehnolog u ovom preduzeću u kome je zaposleno pedeset radnika, a paradajz se proizvodi tokom čitave godine.
   
  Gosti “Sagal agrara”, uspešni poljoprivrednici koji na tržištu Nemačke i Holandije prodaju više od 90% svojih proizvoda, bili su veoma zadovoljni tehnologijom koja se primenjuje u plastenicima i najavili mogućnost trgovinskih veza sa srpskim proizvođačima.
   
  – Ova poseta je samo prvi korak ka budućoj saradnji naših proizvođača sa proizvođačima iz Evropske unije – kažu u “Sagal agraru”.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE