Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rakija čeka kupca, radnici plate

    Radnici poljoprivrednog kombinata „Porečje“ Vučje traže raskid privatizacije sa beogradskom firmom „Agrotrade“, jer im nije isplaćeno deset zarada, a firma je u blokadi.

    – Ne vidimo izlaz iz situacije. Plate se ne isplaćuju, doprinosi se ne uplaćuju, proizvodnja je stala, nema izvoza, struja je isključena. Tražimo da se raskine kupoprodajni ugovor – rekao je predsednik fabričkog sindikata Rade Stojiljković.

    Prema navodima radnika, „Porečje“ je dužno i oko 20 miliona dinara kooperantima, a postoje i milionski dugovi prema bankama i starim obavezama iz perioda pre privatizacije.

    „Porečje“ je privatizovano pre više od godinu dana, odnosno, prodato za 150.000 EUR.

    Vlasnik „Agrotrade“ Stevan Alavanja, koji se zatekao u preduzeću, rekao je da nema ništa protiv raskida kupoprodajnog ugovora.

    – U ovakvu sitaciju dospeli smo zbog gubitka inostranog partnera, pa na lageru stoji 1.500 galona rakije. Radnici su nestrpljivi i ukoliko žele raskid privatizacije, ja ću se kod Agencije za privatizaciju pridružiti njihovom zahtevu – kazao je Alavanja.

    „Porečje“ poseduje oko 500 hektara zasada voćnjaka, pogone za proizvodnju rakije, džemova, kompota, zimnice i jednu od najvećih hladnjača u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE