Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dačić otvorio most na reci Mlavi

    Vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić svečano je danas označio početak saobraćaja preko mosta na Mlavi u selu Kamenovu, pokraj Petrovca na Mlavi.

    Dačić je na mostu naglasio da je cilj saobraćajnice da se spoje dva regionalna puta i stvori infrastruktura od značaja za drugu po veličini opštinu u Braničevskom okrugu.

    Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević ocenio je ovu investiciju kapitalnom, precizirajući da je vrednost čitavog projekta koji podrazumeva i regulaciju reke Mlave oko 200 miliona dinara i da su finansiranje pomogli Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, kao i javno preduzeće „Srbija vode“.

    Projekat izgradnje mosta preko Mlave, dugačkoj 35, a širokog sedam metara, koji Kamenovo povezuje sa zaseokom Drobež na levoj obali reke, izgrađen je uz sredstva koja je obezbedila i Svetska banka za obnovu i razvoj iz Vašingtona.

    Dragojević je naglasio da su, u okviru projekta, završeni radovi na regulaciji reke Mlave u dužini od 3,5 kilometara, kao i da je izgradnja mosta u Kamenovu čekala više od 20 godina.

    „Značaj mosta je višestruk, jer otvara i mogućnost izgradnje buduće zaobilaznice, čime bi se Petrovac na Mlavi rasteretio pre svega tranzitnog saobraćaja“, naglasio je Dragojević.

    Pored Dačića i čelnika opštine, svečanosti su prisustvovali i potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, poslanici Socijalističke partije Srbije Slavica Ðukić Dejanović, Branko Ružić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE