Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnici „MB gas oila“ nastavljaju proteste

    Zaposleni u „MB gas oilu“ najavili su da će naredna četiri dana nastaviti da protestuju ispred Ministarstva ekonomije, zahtevajući poništenje odluke kojom se suvlasniku firme Bojanu Kociću vraća mogućnost odlučivanja u toj firmi.

    Predsednik sindikata „MB gas oila“ Zoran Ðumić je na konferenciji za novinare rekao da je jedan od suvlasnika firme odlučio da ugasi to preduzeće, iako nema uslova za njegovo gašenje jer firma dobro radi i stvara profit i njenim gašenjem bi oko 300 zaposlenih „završilo na ulici“.

    „Nećemo odustati od protesta dok se ne ispune naši zahtevi i dok se zakon ne primeni“, rekao je Ðumić.

    „MB gas oil“ su 2003. godine osnovala dva suvlasnika Mile Brežančić i Bojan Kocić, koji imaju po 50 odsto vlasništva u toj firmi, rekao je advokat Nenad Zafirović.

    On je kazao da je drugi suvlasnik firme i generalni direktor Brežančić u martu oduzeo Kociću nadležnost odlučivanja u preduzeću, ali je Kociću posle žalbi Agenciji za privredne registre i Ministarstvu ekonomije ta nadležnost vraćena.

    Sindikat zato traži da se poništi odluka koja može da dovede do toga da oko 300 radnika preduzeća ostane bez posla.

    Kocić je u izjavi novinarima, posle konferencije, negirao tvrdnje da želi da ugasi firmu i naglasio da ne želi da radnici ostanu bez posla.

    ‚‚Cilj moje tužbe je uvođenje prinudne i nezavisne uprave koja će obezbediti normalno funkcionisanje firme, dok se ne reše suvlasnički odnosi, jer drugi vlasnik Brežančić sve vreme odbija da sarađuje“, rekao je Kocić.

    „Svojim nasilnim i nezakonitim postupcima, Brežančić vrši pritisak na Ministarstvo ekonomije sa ciljem donošenja odluke koja njemu lično odgovara, kako bi mene kao drugog osnivača u potpunosti izbacili iz firme, da bi on mogao sve odluke isključivo sam da donosi,“ dodao je Kocić.

    „MB gas oil“ je firma koja uvozi tečni naftni gas iz Rusije, Kazahstana i Ukrajine, i ima distributivnu mrežu od 28 benzinskih pumpi u Srbiji, četiri skladišta i mesečno u budžet Srbije uplaćuje oko 22 miliona dinara po osnovu akciza, rečeno je na konferenciji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE