Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Internet omogućava sve veću prodaju falsifikata

    Trgovina putem interneta postala je u poslednjih nekoliko godina novi Eldorado za prodaju falsifikata luksuzne robe, piše agencija France presse.


    Prema saopštenju Asocijacije Colbert, čiji su članovi 75 proizvodjača velikih francuskih luksuznih marki, u poslednjh pet godina trgovina putem interneta i sve jednostavnije pravljenje sajtova omogućili su pravu eksploziju prodaje falsifikata luksuzne robe.
     
    „Zbog falsifikata, proizvodjači luksuznih marki zaradjuju najmanje 10 odsto manje“, kazala je predsednica Colbert-a, Fransoaz Montenaj, koja predsedava i Chanel Savetom za nadgledanje falsifikovanja njegovih proizvoda.
     
    „Ranije smo bez problema otkrivali proizvodnju falsifikata u Kini, njihov tranzit preko Dubaija i prebacivanje brodovima ka Evropi i SAD. Danas se susrećemo sa nečim potpuno različitim, kada imate mogućnost da kod kuće preko interneta primate ponude da kupite falsifikate“, kaže ona.
     
    U EU je izmedju 2009. i 2010. godine udvostručena zaplena falsifikata, a prema podacima agencije France presse, samo 2010. godine, zaplenjeno je 103 miliona artikala, uglavnom iz Kine, u vrednosti od 1,1 milijardu evra. Više od 50 procenata zaplenjene robe u 2011. godini su satovi, kozmetika, i parfemi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE