Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samo 11 privatnih vrtića u Beogradu ima dozvolu

    U većini državnih predškolskih ustanova početkom nedelje su objavljeni spiskovi sa imenima primljenih mališana. Oni koji nisu obezbedili mesto moći će da se upišu u neki od privatnih obdaništa, uz preduslov da roditelji imaju dovoljno novca da to i plate. Cene celodnevnog boravka koštaju od 190, pa sve do 350 evra, u zavisnosti od programa koji vrtić nudi, lokacije na kojoj se nalazi, ali i popularnosti među roditeljima.

    U ovim ustanovama kažu da mesta ima za svu decu i da im posao mnogo lošije ide od kada su izgrađeni novi državni vrtići i od kada su u postojećim proširene grupe, odnosno povećan broj dece.

    Prema podacima Ministarstva prosvete u prestonici ima samo 11 privatnih predškolskih ustanova koje su prošle kontrolu kompletnog programa i sve neophodne inspekcije. Ostali „privatnici“ nisu ni tražili akreditaciju kao predškolske ustanove, već su se registrovali u Agenciji za privredne registre, kao igraonice ili agencije za čuvanje dece. Osnovna razlika je što ovi objekti nisu namenski građeni, već su uglavnom adaptirani lokali, poslovni prostori, stanovi ili kuće. Njihove cene su pristupačnije i decu „čuvaju“ i za 120 evra u dinarskoj protivvrednosti. Pošto nemaju dozvolu Ministarstva prosvete i nauke oni ne mogu da izdaju potvrde o završenom pripremnom predškolskom programu.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE