Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jasna Šekarić ipak ide na svoje sedme Olimpijske igre

    Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije odlučio je da na OI u London povede osmoro strelaca, a među njima i Jasnu Šekarić, čime će sa sedam nastupa ona postati naš rekorder po broju učešća na Olimpijskim igrama.
     
    Vršilac dušnosti selektora streljačke reprezentacije Srbije Goran Maksimović predložio je, a Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije prihvatio na sednicu i Beogradu da u osmočlanom olimpijskom timu za London bude i Šekarićeva.
     
    „Olimpijske vize su vlasništvo Straljačkog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije a mi smo odlučili da jednu ‘zamenimo’. I to onu koju je osvojio Dimitrije Grgić pištoljem. Za ovo nam je potrebna i podrška OKS ali konačnu odluku donosi Međunarodna federacija streljačkih sportova – ISSF. U razgovorima sa generalnim sekretarom ISSF Volgangom Šrajberom u toku Svetskog kupa u Minhenu, naglasio je da neće biti problema, jer ostajemo u okvirima osam osvojenih viza a i propisima ISSF predviđena je mogućnost zamene. Konačnu prijavu i promenu moramo da pošaljemo u ISSF do 30. maja“, rekao je Maksimović.
     
    Jasni Šekarić, koja se u minulom olimpijskom ciklusu nije izborila za olimpijsku vizu, će ovo biti sedmo učešće na OI: 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008. i 2012. i po tome je rekorder među srpskim olimpijcima. Osvojila je pet medalja: zlato vazdušnim i bronzu MK pištoljem u Seulu 1988, srebro u Barseloni 1992, Sidnej 2000. i Atini 2004. (sve vazdušni pištolj). Na ostalim olimpijskim igrama na kojim nije osvojila medalju gađala je u finalu: četvrta MK i šesta vazdušnim pištoljem u Atlanti 1996, i šesta vazdušnim pištoljem u Pekingu 2008. Bila je i šesta MK pištoljem u Bareseloni 1992.
     
    Sastav olimpijskog tima Srbije u Londonu je – puška: Andera Arsović, Ivana Maksimović (obe MK i vazdušna puška) i Nemanja Mirosavljev (vazdušna puška, MK puška trostav, MK puška 60 metaka ležeći) i pištolj: Zorana Arunović (MK i vazdušni pištolj), Bobana Veličković (vazdušpi pištolj) i Jasna Šekarić (MK pištolj), Damir Mikec i Andrija Zlatić (obojica MK i vazdušni pištolj). U stručnom timu su v.d. selektora Goran Maksimović, trener za pušku Miribana Maksimović i trener za pištolj Jelena Arunović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE