Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Nissan“ snabdeva Njujork energetski efikasnim vozilima

    Japanski „Nissan“ će snabdevati Njujork energetski efikasnim vozilima za potrebe gradskog taksija, uključujući i šest električnih automobila za testiranje, ali je priznao da i dalje postoje neizvesnosti povodom verbalnog rata koji se vodi zbog standarda dopune električnih vozila.

    „Nissan“ je saopštio da će vozilo NV200, obojeno žuto, početi da se kreće ulicama kao njujorški taksi u oktobru 2013. Šest električnih vozila tipa „lif“ će biti deo tog pilot programa ove godine.

    Izvršni potpredsednik „Nissana“ Endi Palmer izjavio je da još nije jasno da li će građani usvojiti „CHAdeMo“ standard koga koristi „Nissan“ za dopunu električnih vozila, ili će izabrati drugi iza koga stoje „General motors“ (GM) i ostale kompanije. Ti standardi koriste različite utičnice i nisu kompatibilni.

    Palmer je rekao da „Nissan“, lider u izradi električnih vozila, mora da sledi druge kompanije ako su njihovi standardi bolji. „Nisanov“ standard „CHAdeMo“, čiji je naziv izveden iz reči „punjenje“ (charge) i „pokret“ (move), takođe podržava kompanija „Mitsubishi motori.“

    Slabost električnih vozila je u tome što imaju ograničen domet kretanja i mogu se koristiti samo na kraćim putovanjima ili gradovi moraju da ulažu u podizanje servisnih stanica za dopunu baterija.

    Samo je jedna konkurentska kompanija koja se bavi izradom električnih vozila predložila korišćenje sistema zamene baterija za elektrovozila tako da mogu da nastave da se kreću, umesto da se koriste stanice za dopunu baterija. Ako stanice za dopunu baterija ne budu neophodne, one će se moći koristiti i za prikupljanje iskorišćenih baterija, rekao je Palmer.

    Električna vozila se takođe mogu puniti na kućnim utikačima, ali taj proces traje dosta dugo. Potražnja za električnim vozilima nulte emisije štetnih gasova sve više raste u svetu, zbog zabrinutosti za globalno zagrevanje i zagađenje okoline.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE