Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dan bez duvanskog dima 31. maja

    Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izabrala je „Uplitanje duvanske industrije“ kao temu 31. maja, Svetskog dana bez duvanskog dima.
     
    Kampanja će se fokusirati na „raskrinkavanje i suprotstavljanje bezobzirnim i agresivnim pokušajima duvanske industrije da osujeti primenu Okvirne konvencije o kontroli duvana SZO“, jer oni postaju sve intenzivniji kako se povećava broj država koje u potpunosti ispunjavaju obaveze iz ovog međunarodnog ugovora, koji je do sada ratifikovalo 173 zemlje sveta.
     
    Upotreba duvana je vodeći uzrok smrti koji se može uspešno sprečiti. Epidemija upotrebe duvana godišnje u svetu usmrti skoro 6 miliona osoba, a od toga više od 600.000 su nepušači izloženi duvanskom dimu (među njima većina su žene i deca).
     
    Države članice Okvirne konvencije o kontroli duvana podstiču se da primene i one mere koje prevazilaze mere predložene u vodičima, prilagođavajući ih sopstvenim prilikama.
     
    Na Svetski dan bez duvanskog dima i tokom cele godine Svetska zdravstvena organizacija će podsticati države da borbu protiv uticaja duvanske industrije stave u središte svojih napora, kako bi se suzbila svetska epidemija upotrebe duvana.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE