Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Plavouhi“ – superheroj oštećenog sluha

    Američki izdavač stripova „Marvel“ obično dobija mejlove od okorelih ljubitelja njihovih junaka sa pitanjima o novim brojevima. Međutim, jedan zahtev uputila im je očajna majka koja je pokušala da obraduje svog gluvonemog sina.
     
    Ona je tražila od „Marvela“ da razmisli o novom superheroju koji bi bio gluvonem, a oni su joj uzvratili kreacijom „Plavouhog“ (Blue Ear), superheroja sa posebnim slušnim aparatom koji mu daje izuzetan sluh.
     
    Lik je kreiran po ugledu na četvorogodišnjeg dečaka rođenim bez sluha i sa genetskim poremećajem poznatim kao trizomija 22.
     
    Taj poremećaj izazvaju tri kopije hromozoma 22, umesto dve koliko je normalno. Iako majke obično pretrpe pobačaj, kada fetus ima takvu vrstu degeneracije, bebe koje prežive pate od razvojnih i zdravstvenih komplikacija.
     
    U slučaju malog Entonija, došlo je do gubitka sluha, zbog čega mora da nosi aparat koji su šaljivo u porodici nazvali „plavo uvo“.
     
    Jednog dana on je rekao svojoj majci da ne želi da nosi slušni aparat, jer „superheroji ne nose plave uši“.
     
    Tužna zbog njegovog odbijanja, mama je poslala poruku „Marvelu“ u kom ih je zamolila da osmisle gluvonemog heroja.
     
    „Kao roditelj jednog dečaka, samo mogu zamisliti situaciju u kojoj se našla majka. Zamolio sam uredništvo da pronađu umetnika koji bi mogao nešto da nacrta za Entonija“, rekao je pisac za kompaniju „Marvel“Bil Rozman.
     
    I drugi članovi tima uključili su se u akciju, pa je „Plavouhog“ stvorio pomoćni urednik Nelson Ribero i umetnik Meni Mederos.
     
    „Plavouhi“ radi za „tajnu vladinu agenciju pod nazivom Inter-C.O.M, a njegov poseban slušni aparat mu pomaže da čuje.
     
    „Plavouhi sa drugim superherojima Inter-C.O.M. agencije zajedno predstavljaju svu decu sa posebnim potrebama i koriste posebne moći da se bore protiv zločina“, rekao je Ribero.
     
    Mama malog Entonija javila je crtačima da njen sin sada ponosno nosi slušni aparat.
     
    „Mislim da svako ko radi ovakav posao u dubini duše veruje u superheroje. Kada smo čuli za Entonija, ta vera u nama se probudila“, kaže urednik „Marvela“ Tomas Brenan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE