Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U petak imali matursko veče, a u subotu postali evropski prvaci

    Nemanja Markićević i Branko Mirković osvojili su prvo mesto na evropskom takmičenju „Banke u akciji” završenom u subotu. Ovi srednjoškolci iz Tehničke škole u Mladenovcu „odmeravali su snage” sa više od 1122 učenika iz 392 tima iz cele Evrope.
     
    „Prethodni dani za nas su bili puni uzbuđenja. U petak smo imali matursko veče, a u subotu veliko finale „Banke u Akciji“. Veoma umorni i puni utisaka sa mature morali smo da se skoncentrišemo na finale. Tokom celog takmičenja bilo je veoma napeto i neizvesno ko će pobediti. Velikom koncentracijom i voljom da za našu školu zablistamo na kraju smo uspeli da pobedimo i tako osvojimo prvo mesto u Evropi. Ovim putem želimo da se zahvalimo organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji i profesoru Predragu Matoviću na ukazanom poverenju”, izjavili su Nemanja i Branko.
     
    „Banke u akciji” je program koji upoznaje srednjoškolce sa principima bankarske industrije i  izazovima uspešnog funkcionisanja banke u konkurentnoj sredini. Program ne samo da edukuje mlade ljude širom sveta o bankarskoj industriji, već ih i ohrabruje da postanu bolji građani i pametniji potrošači. „Banke u akciji” se sprovodi kroz praksu i kompjutersku simulaciju, aktivnosti u učionici, kao i nacionalna, evropska i globalna takmičenja.
     
    Evropsko takmičenje „Banke u akciji 2012” počelo je u januaru ove godine a timovi su prolazili kroz 3 eliminacione runde tokom kojih su donosili odluke o poslovanju svoje virtuelne banke (visina kamata, vrste kredita, ulaganje u razvoj i marketing i sl.). Priliku da se prijave na takmičenje imali su svi učenici čije škole sprovode programe „Dostignuća mladih u Srbiji”.
     
    Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji već 10 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva u školama širom Srbije i jedna je od 123 nacionalne organizacije u okviru globalne mreže Junior Achievement Worldwide koja postoji od 1919. godine.
     
    M.M. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE