Asfaltnim putem do sela na Zlataru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Asfaltnim putem do sela na Zlataru

  U sela Pravoševa i Muškovina na južnoj padini Zlatara, koja se nalaze na 1.400 metara nadmorske visine, od danas se stiže asfaltnim putem dugim četiri kilometra.
   
  “Ova sela su godinama na spisku za radove, a lokalna uprava je tek ovog proleća prihvatila inicijative meštana.
   
  Kolovoz od tri metra, sa tri seoska kraka, asfaltiran je u dužini od četiri kilometra”, rekao je rukovodilac u prijepoljskoj Direkciji za izgradnju Senad Zildžević. On je naveo da je Ministarstvo infrastrukture Srbije izdvojilo 19 miliona dinara za taj projekat.
   
  Preduzeće “Putevi Zlatar” završava radove, pa će novi put približiti zlatarske predele koji su do javnosti stigli pre nekoliko godina kada su vlasnici pašnjaka i šuma besplatno podelili na desetine placeva ljudima iz svih krajeva Srbije.
   
  “Temelje za vikendice na tim mestima je do sada podiglo tek njih desetak, a samo su dve kuće završene. Očekujemo da će dolazak asfalta kao i poboljšanje snabdevenosti strujom i vodom ubrzati dolazak vikendaša iz Beograda i Vojvodine, odakle je i najveći broj onih kojima su placevi besplatno ustupljeni”, kaže predsednik Odbora za gradnju puta Radenko Matović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE