Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Philips“ radi idejno rešenje osvetljenja beogradske Skadarlije

    Predstavništo kompanije „Philips“ izradiće idejno rešenje za savremeno osvetljenje beogradske Skadarlije, saopšteno je na današnjoj konferenciji „Osvetli grad – trendovi u javnom i dekorativnom osvetljenju“.


    Uz upotrebu najsavremenije LED tehnologije, javno i dekorativno osvetljenje u gradovima nije trošak, već investicija. I to posmatrano iz više uglova – kao način da se podigne atraktivnost gradova, privuče veći broj turista koji će svoj novac trošiti u Srbiji, omogućavajući čitavom nizu uslužnih i drugih delatnosti da zaposle naše sugrađane. Sa druge strane, nova tehnologija koristi manje energije, ekološka je i energetski efikasna, što takođe utiče na smanjenje ukupnih troškova u budžetu – istakao je Vojislav Radović, direktor kompanije „Philips“ u Srbiji.

    Svetski turistički centri prepoznaju važnost osvetljenja kao način da privuku turiste. Beograd ima šta da ponudi i zato smo odlučili da pokažemo kako jedna od najprepoznatljivijih ambijentalnih celina i turističkih atrakcija Beograda – Skadarlija zapravo može da izgleda pravilno osvetljena. „Philips“-ovi stručnjaci uradiće idejni projekat i nadamo se da ćemo imati priliku da ga realizujemo u budućnosti, naglasio je Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.

    Kompanija „Philips“ realizovala je niz projekata dekorativnog osvetljenja u Srbiji, među kojima se izdvajaju palata „Albanija“ u Beogradu, Varadinski most i zgrada Banovine u Novom Sadu, Kolarčeva zadužbina u Beogradu, staro gradsko jezgro Pančeva… Najnoviji „Philips“-ov projekat osvetljenja je Kula Gardoš u Zemunu.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE