Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krediti za energetsku efikasnost u NLB banci Beograd

    „NLB banka Beograd“ je od 23. maja počela da prima zahteve građana za subvencionisane kredite za unapređenje energetske efikasnosti iz programa Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

    Kako je navedeno u saopštenju, ti krediti će biti odobravani od 1. juna.

    Na taj način „NLB banka“ se aktivno uključila u realizaciju Programa finansiranja projekata za unapređenje energetske efikasnosti u 2012. godini, čiji je nosilac Fond za zaštitu životne sredine.

    Programom je predviđeno finansiranje izvođenja radova i nabavke opreme kojima se unapređuju energetska svojstva individualnih stambenih objekata.

    Osim projekata kojima su predviđena relativno jednostavna rešenja i jeftinije investicije, poput izolacije objekata i zamene spoljašnje stolarije, u širokom spektru ponuda su i programi gradnje toplotnih pumpi i solarnih panela, što zahteva veća finansijska ulaganja.

    „NLB banka“ za unapređenje energetske efikasnosti odobrava dugoročni potrošački dinarski kredit za fizička lica, bez depozita, sa rokom otplate kredita od 13 do 60 meseci. Minimalni iznos za korišćenje kredita je 30.000 dinara, a maksimalni 1.500.000 dinara. Kamatna stopa je fiksna i iznosi sedam odsto na godišnjem nivou za korisnika kredita.

    „NLB banka“ takođe odobrava i dugoročni potrošački kredit za fizička lica u dinarima sa valutnom klauzulom, indeksiran u evrima, sa učešćem od 30 odsto. Rok otplate kredita je od 13 do 120 meseci. Minimalni iznos za korišćenje kredita je 300 evra, a maksimalni 15.000 evra.

    Korisnik će otplaćivati kredit po promenljivoj nominalnoj kamatnoj stopi, a koja se na dan puštanja kredita u korišćenje formira na bazi vrednosti šestomesečnog euribora i fiksnog dodatka koji iznosi sedam procentnih poena na godišnjem nivou.

    Krediti će se odobravati isključivo namenski i ne mogu se koristiti za reprogram i refinansiranje postojećih kredita kod banaka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE