Fitch: Bez promene kreditnog rejtinga Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fitch: Bez promene kreditnog rejtinga Srbije

  Bonitetska agencija Fitch saopštila je u ponedeljak da su izbori u Srbiji povećali neizvesnost oko smera ekonomske politike i odnosa s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ali da to neće uticati na kreditni rejting Srbije.
   
  Situacija u Srbiji je “u okviru tolerancije nivoa rejtinga BB minus sa stabilnim izgledom”, naveo je Fitch na svoj internet stranici.
   
  “Kada smo u novembru potvrdili taj rejting, rekli smo da očekujemo predsedničke izbore s ishodom nastavka protržišne i proevropske orijentacije. Ovo ostaje slučaj budući da je lider Srpske napredne stranke i pobednik nedeljnih predsedničkih izbora Tomislav Nikolić zauzeo proevropski stav”, navodi se u saopštenju.
   
  Fitch ocenjuje da bi Nikolić mogao biti suočen s rivalnom parlamentarnom većinom što bi moglo da oteža sprovođenje reformi.
   
  Ova kreditna agencija navodi da je Nikolić povremeno imao retoriku usmerenu protiv MMF-a, ali da njegova pobeda ne povećava neizvesnost oko odnosa Srbije prema toj instituciji, budući da i prethodno vladajuća koalicija nije automatski sledila preporuke MMF-a.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE